Rondreis North Ethiopia - Danakil Depression Trip

Ervaar de Danakil woestijn


De Danakil woestijn is zonder twijfel een van de mooiste en bijzonderste plekken in Afrika. Er valt bijna nooit een druppel water en is een van de warmste plekken op deze aarde. Er is hier nog een actieve vulkaan te vinden en een lavameer waar je ook een bezoek aan zult brengen tijdens deze indrukwekkende bouwsteen! Door scherpe lavastenen en zoutmeren is de weg niet ideaal voor de auto dus het grootste gedeelte zul je te voet afleggen.
Land: Ethiopië in Oost-Afrika
Bijzonder: Ervaar een van de mooiste plekken van Afrika
Hoe: Individueel
Duur: 6 dagen
Seizoen: Het hele jaar door, startdatum in overleg
Fair? Ondersteun de lokale bevolking met je komst

Dag 1 & 2 - Tigray kerken en Danakil (Axum–Mekele-Hamedela)

Deze route van deze bouwsteen begint vanuit Axum. Je begint met een bezoek aan Yeha en rijdt door via Debre Damo naar Mekele, waar je aankomt in de vroege avond. De volgende ochtend rijdt je via Berhale naar Hamedela. De Danakil Depressie 'begint' hier, kan gezegd worden. Het is een van de meest onherbergzame gebieden van de wereld, maar niettemin spectaculair, vol opvallende kleuren, zoals in de zwavelbronnen. De woestijn heeft een aantal punten die meer dan 100 meter (328 voet) onder de zeespiegel liggen. Je komt door een klein stadje Berhale waar de kameel karavanen stoppen voordat ze de noordelijke hooglanden in trekken. Onderweg zie je vele lange kameel karavanen naar en van de zoutmijnen trekken. (3-4 uur rijden) Kamperen in Hamedela


Dag 3 - Hamdela - Dodom en kamp aan Ertale kraterrand

Je vertrekt vroeg, rond half 7 na het ontbijt, en rijdt naar Dodom aan de voet van de Erta Ale vulkaan. Dit is een van de slechtste wegen ter wereld. De 80 km afstand kan ongeveer 6 uur duren, terwijl je het veranderende landschap van gestolde lava, rots, zand en af en toe een palmbomen oase passeert. Je reist langs een aantal kleine gehuchten hier en daar verspreid in het woestijnland, alvorens je in Dodom aankomt. Hier heb je een vroeg diner rond 17:00, waarna je een trekking naar Ert Ale maakt tot ca. 20:00 uur. Kamelen vervoeren alle kampeerspullen eten en water. Aan de rand van de vulkaan breng je de nacht door en kijk je naar de dramatische activiteit van de kokende lava. Erta Ale behoort tot een van de meest aantrekkelijke en fysiek uitdagende natuurlijke attracties van Ethiopië. Het is een schild vulkaan met een basis diameter van 30 km en 1 km2 caldera op de top. Erta Ale bevat 's werelds enige permanente lava meer. Je zult een onvergetelijke nacht doorbrengen op de top van de berg.


Dag 4 & 5 - De kraters en terugtocht via zout en karavanen

Vroeg in de ochtend sta je bij zonsopkomst op om rond te lopen langs putten en kraters. De belangrijkste pit-krater is 200 meter diep en 350 meter breed, en heeft drie verdiepingen. De kleinere zuidelijke put is 65m breed en ongeveer 100m diep. Je vertrekt rond 07:00 terug naar Dodom voor het ontbijt. Tegen 10.30 uur bereik je het kamp om even te ontspannen, voor je Hamad Ela rijdt, een dorp met een totale bevolking van ongeveer 500 mensen. 's Nachts kampeer je hier.
De volgende ochtend rijdt je naar Ragad (Åsebø), de plaats waar zout wordt gedolven. Bekijk het breken van het zout uit de grond, het snijden in rechthoekige stukken en het laden op kamelen. Je rijdt vooruit naar Dallol en ervaart het verschil in landschap, gevormd door vulkanische activiteit. Je maakt een excursie naar Dallol (116 meter onder de zeespiegel, een van de laagste plaatsen in de wereld) met kleurrijke zoutmijnbouw, bezoeken het Assalmeer, volgen kameel karavanen en lopen mee met de Afar mensen. Aan het eind van de dag rijdt je terug naar Hamedela en Mekele.


Dag 6 – Van Mekele naar Addis Abeba

Vandaag vlieg je vanuit Mekele terug naar Addis Abeba. Waarschijnlijk heb je in de middag nog tijd om de stad verder te ontdekken. Hier geniet je voor de laatste keer van de typisch Ethiopische muziek en dans tijdens onze afscheidsmaaltijd. Nog één keer smul je van de Injera met allerlei heerlijke sauzen, groentes en eventueel vlees. Nog één keer adem je de lucht en geur van Ethiopië in. Dan vertrek je naar de luchthaven voor de reis terug.