Rondreis Bangladesh - Tour bangladesh

Rondreis Bangladesh (21 dagen) - land van water en warm welkom


Hoogtepunten van de reis:
* Verblijf bij de locals
* Ontdek de historie rond Bogra
* Bezoek de grootste mangrovebossen ter wereld
* Theeplantages in Srimangal
* Tribes en trekkings
* Relaxen aan het strand


ROUTE: Dhaka – Bogra – Rangpur – Hularhat – Sundarbans – Srimangal – Chittagong – Banbardan – Ruma - Dhaka
Land: Bangladesh
Bijzonder: Nog nauwelijks ontdekt; grootste mangrovebossen, vriendelijkste mensen
Hoe: Veel reizen met de trein, dat kan al vanaf 1 persoon
Duur: Stel zelf je reis samen, tot 4 weken
Seizoen: hele jaar door, oktober t/m maart is hoogseizoen, april t/m september is regenseizoen
Fair? Veel community based, bijdragen aan lokale bevolking

Hoe is het comfort per reis?

Fair2 biedt reizen aan voor verschillende prijsklassen, van backpack reizen tot volledig verzorgde luxere reizen. Voor mensen die minder te besteden hebben, hebben we reizen ontwikkeld waarbij je zoveel mogelijk met openbaar vervoer reist en zoveel mogelijk bij lokale mensen overnacht. In Bangladesh is dat heel goed mogelijk, vandaar dat het land voor veel soorten reizigers aantrekkelijk is.


Wat is het verschil tussen een homestay, een midrange lodge/hotel of een luxe verblijf?

Bij een homestay overnacht je bij een Bengaalse familie of in een kleine community op een erf. De lokale familie kookt voor je en je hebt de tijd om elkaar te leren kennen. Afhankelijk van het soort homestay, slaap je in een huis met een eigen kamer en (gedeeld) douche/toilet van gemiddeld comfort, of in eenvoudig huisje met een eenvoudige kamer en sanitaire voorzieningen. Het bijzondere aan een homstay is dat je zo het échte lokale leven leert kennen! Blijf je liever alleen in hotels en lodges, dan kan dat ook. Je bezoekt dan de families en communities overdag. Een midrange hotel of lodge is vergelijkbaar met een 3 sterren hotel in Nederland. Luxe hotels of lodges zijn vergelijkbaar met 4 en 5 sterren hotels.


Wel betaalmiddel is het best?

In veel steden in Bangladesh kun je gewoon pinnen bij een automaat van een bank. Vaak met credit card. Slechts op enkele plaatsen is het ook mogelijk te pinnen met Maestro. Heb je geen credit card, neem dan genoeg dollars mee. Wat dollars zijn altijd handig voor noodgevallen.


Heb ik een visum en paspoort nodig?

  • Paspoort. Dit dient nog minstens 6 maanden na vertrek geldig te zijn.
  • Visum: voor Bangladesh heb je een visum nodig dat je via de ambassade in Den Haag of Brussel krijgt. Je kunt deze zelf halen of het regelen via een visumdienst.


Kan ik mijn kleding wassen?

Tijdens de reis kun je je kleren wassen. Je kunt dit zelf doen, maar ook laten doen door de lokale vrouwen. Zo geef je hen een zakcentje en investeer je in de lokale economie. Daarnaast is het ook mogelijk om je was te laten doen in verschillende hotels of lodges.


Hoe is de elektriciteitsvoorziening?

De meeste lodges en hotels beschikken over elektriciteit. Wanneer je overnacht bij lokale mensen thuis (een homestay) heb je vaak geen elektriciteit. In plaats van de avond door te brengen achter de tv, zal je nu gezellig met zijn alle rond een kampvuur zitten!